Bireysel üretici ve küçük işletmeler için üretkenlik önerileri

Günlerinizi daha eğlenceli şekilde nasıl geçireceğinize dair çok sayıda seçenek var. Ama bu seçeneklerden hangisi sizi para kazanmaktan daha fazla mutlu edebilir ki? Bunu yapabilecek çok az şey var. Bireysel üretici veya küçük bir işletme sahibiyseniz üretkenliğinizin artması kazancınızın da artması anlamına gelir. Peki bunu nasıl yapacaksınız? İşte birkaç öneri…

Bazı şeylere yol verin gitsin

Bir canavardan uzak durmak onunla baş etmenin en iyi yolu olabilir. Sizi çalışma alanınızdan uzaklaştıran her şey zihninizin bir mola vermesine ve konuya daha taze bir zihinle yaklaşmanıza olanak tanır. Zihniniz sıradan görevlerle meşgulken (örneğin duş almak, koşuya çıkmak vb.) çözüm bulmak adına kendini daha iyi konumlandırır. Sorunların üstüne gitmek ve ayrıntılara takılmak bazen fayda sağlayabilir. Fakat, bazen de yol vermek daha iyidir.

Gerektiğinde dış kaynaklardan da yararlanın

Her şeyde harika olmamak sorun değil. Aslında, küçük işletmenizle sürekli olarak farklı yönlere çekilmiyorsanız muhtemelen daha iyi durumda olursunuz. Sitenizde daha iyi içeriğe ihtiyacınız varsa, dış kaynak kullanın. Sosyal medya pazarlamasını anlayan birine ihtiyacınız varsa, yine dış kaynak kullanın. Küçük bir işletme olduğunuzda muhasebeden tasarıma kadar hemen hemen her şeyi dışarıdan temin edebilirsiniz.

Online mağazanıza yardımcı olacak düzinelerce uygulama olduğunu biliyor musunuz? Around.io kullanarak sosyal medyayı planlayın ve MailChimp ile otomatik e-posta kampanyaları oluşturun. Bu tür araçları kullanmak, daha kısa sürede daha fazlasını başarmanıza kendiniz ve aileniz için zaman yaratmanıza yardımcı olabilir.

İşe gidip gelme süresini kısaltın

Çok az insan işe gidip gelmeyi sever. Yolda geçirdikleri zamanı, trafiği, stresi sevdiğini söyleyen insan bulmak pek de mümkün değildir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde. İşe gidip gelme sürenizi kısaltma olanağınız varsa bunu acilen yapın. Zamandan, paradan ve muhtemelen bolca baş ağrısından tasarruf edeceksiniz.

İyi ve sağlıklı beslenin

Şekerin zehir olduğunu birçok doktor söylemekte. Tatlıdan uzak durmak biraz sıkıntılı bir süreç de olsa daha sağlıklı beslenmek üretkenliği artırmada olumlu etkiye sahiptir.

Sayaç kullanmayı öğrenin

Telefonunuzda istediğiniz bir süre seçip geri sayım yaptırabileceğiniz bir bölüm mevcut. Kullanın. Sayaç kullanmaya alışmak size zamanı doğru kullanma konusunda bazı alışkanlıklar kazandırabilir. İlk başlarda bu tarz şeyler kullanması sıkıcı ve angarya gelebilir, fakat merak etmeyin, alışacaksınız. Zamanı doğru kullanmak üretkenliğin artmasına yardımcı olacaktır.

Toplantılarda geçirdiğiniz süreleri gözden geçirin

Biriyle on dakika konuşmak zorunda kalacaksanız, takviminize otuz dakika yazmayın. Ve hazır oradayken, konuya bağlı kalmanızı sağlayacak bir gündem oluşturmak için toplantınızdan önce beş dakika ayırın. Uygun beklentileri belirlemek hayatın tüm yönlerine etki eder. Görüşmeyi planladığınız kişi, zamanına saygı duyduğunuz ve değer verdiğiniz için muhtemelen size teşekkür edecektir.

Yapılacaklar listenizi kısaltın

Kendinize Süper Adam / Süper Kadın rolü vermek yerine, başarmak istediğiniz / başarmanız gereken en önemli iki veya üç şeyi belirleyin. Bu, hayatınızdaki gürültü patırtıyı bir nebze olsun azaltır. Önceliklerinizi tamamlayıp büyük resme odaklanmak başarı sonrası alacağınız haz açısından pastanın üzerindeki krema ve çilek gibi olacaktır.

İşinize yarayacak diğer öneriler

Elektronik bir cihaz kullanmak yerine kağıt kalemle not alın.
Mümkün olan her işte kestirme yollar kullanmaya çalışın.
Odaklanmanız gerektiğinde mobil cihaz bildirimlerini devre dışı bırakın.
Telefonunuzdan dikkatinizi dağıtan uygulamaları kaldırın.
E-postanızı kontrol etmeyi günde birkaç belirli süre ile sınırlayın. Her aklınıza geldiğinde bakıp durmayın.

Üretkenliğinizi arttırmak adına birçok “yöntem” mevcut. Açık olmak gerekirse, artan üretkenlik buradaki yan fayda. Vücudunuza ve zihninize karşı nazik olun ve bir gün içinde neler başarabileceğinizi görüp kendinizi şaşırtın.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.