İndirim kodları ve özel teklifler kullanarak satışları artırmanın yolları

Az paraya çok şey alıyormuş gibi hissetmeyi severiz. Bu yüzden herkes, özellikle tatil ve bayram gibi günler öncesi indirimleri keyifle takip eder. Bu da firmaların satışlarına katkı sağlar.

Chicago Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma promosyonların ve özel tekliflerin kullanılmasının satışları %24 oranında artırdığını kanıtlamış durumda. Amacınız ister yeni müşteriler çekmek, ister sadık müşterileri ödüllendirmek veya envanteri temizlemek olsun, müşterilerinizi özel kampanya ve tekliflerle ödüllendirmek istediğiniz sonuçları verecektir. Ancak, sunduğunuz teşviklerin ürünlerinizin imaj ve değerine zarar vermemesi gerektiğini unutmayın.

Yeni müşteriler çekin

Müşterileri alışverişe teşvik etmek için özel teklifler kullanıldığında yeni müşteriler çekmekle kalmaz potansiyel müşteri portföyünüzü genişletmeyi de başarmış olursunuz. Marketing Insights tarafından yapılan bir araştırmaya göre, müşterilerin yüzde 71’i tamamen bir teşviğin sonuçlarına dayalı bir karar verirken, Rice Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada da müşteri çekmek için teklif ve indirimlerin başarılı olduğu sonucu çıktı.

Büyük fırsatlar müşterileri etkiler. Herkes bir lira da olsa tasarruf etmek ister ve bunun için daha ucuzunu arayarak mağazaları gezer. Müşteri, kendisini alışverişe teşvik edecek bir şeyler arar. Ona bu teşviği verdiniz mi? Tebrikler, yeni bir müşteriniz var. Çevresine de alışveriş deneyimini anlattığında, belki de daha fazlası.

Bununla birlikte, birçok işletme bilinmeyen nedenlerle  teşvikleri uygulayamıyor. Burada da devreye indirim kodları giriyor. Örnek olarak, bazı e-ticaret siteleri, bültenlerine kaydolanlar için yüzde 15 indirim sunuyor. Bu sadece daha fazla müşteri çekmek ve satın alma işlemlerini teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda kârlılıklarını daha da artırıyor.

Sadık müşterilerilerinizi ödüllendirin

Teşvikleri yeni müşterileri çekmek için kullanırken, bu yeni müşterileri sürekli sadık müşterilere dönüştürmek için de çaba göstermeniz gerekir. Müşteri sadakat programları,  müşteriyi elde tutmak için mükemmeldir. Müşteriler kendilerini önemli hissetmek ister; bu nedenle, kendilerine müşteri olarak değer veren bir şirketle iş yapmaya devam etmeye eğimlidirler. Sadık müşterilerinize önemli olma hissini onlara yönelik direkt kampanyalarla mutlaka yaşatın.

En etkili sadakat programları, müşterileri satın alma sıklığına veya harcanan para miktarına göre ödüllendirir. Örneğin, JC Penny, müşterileri harcanan her 100$ için 10$ ile ödüllendirirken, Subway’in 10 sandviçe 1 sandviç bizden kampanyası vardı. Starbucks My Starbucks Rewards programını başlattıktan sonra kar oranında yüzde 26 artış bildirdiğinden de herkesin haberi vardır.

Elde kalan stoğu temizleyin

Yeni malların satışından önce elinizdekileri bitirmeye bakın. Yılbaşı, bayram gibi tatillerde satış yaparken veya yılın belli dönemlerindeki indirimlerde bu ürünleri kullanın. Birçok firma geçen sezonun envanterini temizlemek için benzer yollara başvuruyor.

Bunu yaparak, siz de yeni müşteriler çekecek ve mevcut durumunuzu yıl boyunca koruyacaksınız. Toplu alımlarda indirimler de bu satışlarda size büyük fayda sağlayacaktır. Zarar etmeden gelirinizin büyümesini istikrarlı bir şekilde artırmaya devam edeceksiniz.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.