Online mağazanıza kişisel bir dokunuş ekleyin

Herkes tarafından bilinen ve sevilen markaları düşünün… Hemen içinizde sıcak ve samimi duygular oluşmaya başlıyor değil mi? Bunun sebebi başarılı markaların müşterileri ile kişisel bağlar kurmak ve onları sadık müşterilere dönüştürmek için gece gündüz çalışmalarıdır. Peki, bu kadar işinizin arasında müşterilerinizle kişisel bağ kurmak için nasıl zaman ve enerji bulacaksınız? Bunu kolaylaştırmak için bu yazımızda birkaç önemli noktaya değineceğiz.

1. Müşterileriniz ile etkileşime girin

Müşterilerinizi Instagram, Facebook ve Twitter gibi aktif kullandığınız sosyal medya kanallarında yaptığınız paylaşımların altına bıraktıkları yorumları ve size gönderdikleri direkt mesajları sürekli kontrol edin. Onlara hazır ve kısa cevaplar göndermek yerine, bire-bir ilgilendiğinizi hissedebilecekleri cevaplar yazın. Her ne kadar zaman alacak bir iş gibi görünse de müşterileriniz bu tavrınız karşısında çok memnun olacaklar. Yorumlarında ve mesajlarında kullandıkları cümlelere ve değindikleri noktalara dikkat edin. En ufak ayrıntıları bile gözden kaçırmayın. Eğer bir önerileri varsa, detaylandırmalarını ve en kısa zamanda bu konuda aksiyon alacağınızı belirtin. Eğer sizden bir talepleri varsa zaman kaybetmeden taleplerini yerine getirin. Yapamayacağınız şeyler isteniyorsa nazikçe durumu kendilerine anlatın ama asla “hayır” demeyin. Alternatif çözümler üretmeye çalışın. Unutmayın! Müşterileriniz sizin en değerli varlıklarınız ve daha önemli bir işiniz yok.

2. Kişiye özel indirimler ve fırsatlar sunun

İnsanlar sadece kendilerine özel teklif ve fırsatlara bayılırlar. Müşterilerinize, bir sonraki siparişlerinde kullanabilecekleri indirim kodları verin ve onları tekrar alışveriş yapmaya teşvik edin. Hatta, sosyal medyada sizden bahsetmeleri karşılığında onlara özel indirimler ve fırsatlar sunun. Ancak bunu yaparken asla müşterilerinizi bir iş ortağı gibi davranmayın.

3. Hedef kitlenizi çok iyi tanıyın

Müşterilerinizin kim olduğunu ve neler istediklerini çok iyi bilmelisiniz. Bu sayede onlara daha uygun ürünleri önerebilir, kişiselleştirilebilen fırsatlar sunabilirsiniz. Farklı gruplar için özelleştirilmiş email kampanyalarında, bu gruplar içindeki insanların ilgisini daha fazla çekecek ürünleri öne çıkarabilirsiniz. Müşterileriniz ile sipariş sonrasında bire-bir iletişime geçip memnun kaldıklarından emin olmanız da çok önemlidir. Çoğunluk tarafından tersi düşünülse de satış gerçekleştiğinde ilişki yeni başlıyor demektir.

Mağazanıza kişisel bir dokunuş eklemek müşterileriniz ile uzun süreli ilişkiler kurmak için kritik öneme sahiptir. Önceliğinizin her zaman müşterileriniz olduğunu onlara hissettirin. Emin olun onlar da sizi tekrar tekrar alışveriş yaparak, daha da iyisi arkadaşlarına tavsiye ederek ödüllendirecekler. Kısa dönemde zaman, enerji ve para harcıyor gibi görünseniz de uzun  dönemde karşılığını kat kat alacaksınız.

Doğru yoldasınız. İyi şanslar!


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.


İlginizi çekebilecek diğer yazılar