Ürünlerinizi Sosyal Medyada Tanıtmanın 5 Yolu

Tıpkı şehrinizde gerçekten faaliyet gösteren bir mağaza açıyormuşsunuz gibi, bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, insanların ürünlerinizi satın almak için dükkanınıza gelmesini sağlamanız gerekir. İnsanlar ne sattığınızı, neden içeri girip satın almaları gerektiğini ve neden diğerlerine de satın almalarını söylemeleri gerektiğini bilmeli. Buna bir işletmeci olarak ihtiyacınız var. Sosyal medyanın ürünlerinizi satmak için etkili bir araç olmasının birçok sebebi var. Sosyal medyada milyarlarca kullanıcı var. Bundan faydalanmanız gerekiyor.

Ürünlerinizi sosyal medyada pazarlamak için size birkaç tavsiyemiz var.

İşletmeniz için doğru olan sosyal medya platformlarını seçin

Her gün ortaya çıkan bir sürü diğer sosyal medya platformu arasından doğru yeri seçmek biraz zor gibi görünebilir. Ancak, zaten aynı anda her yerde bulunmak zorunda da değilsiniz. Sosyal medya seçeneklerinizi akıllıca belirleyin ve ürünlerinizi en iyi sergileyen ve aradığınız kitleye ulaşan platformları kullanın.

Facebook: İşletmeniz varsa Facebook bir zorunluluk. Geniş bir erişime sahip özelleştirilebilir pazarlama ve izleme araçlarına sahip. Her satıcı bir FB işletme sayfası oluşturmalıdır. Küçüklü büyüklü hemen her firmanın bir Facebook sayfası olması tesadüf değil.

Twitter: Tutarlı tweetler göndermek için zamanınız ve kaynaklarınız varsa, takipçi sayınızı arttırabilir ve Twitter üzerinden de ticaret gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram ve Pinterest: Ürününüzün güçlü bir görsel unsuru varsa mutlaka kullanın. Örneğin, mağazanız görülmesi gereken kıyafetler veya benzersiz ürünler satıyorsa bu platformlar sizin için biçilmiş kaftan.

LinkedIn: Ürünlerinizi iş dünyasındaki profesyonellerin görmesi adına önemli bir platform.

Net ve acil eylem planları oluşturun

Her gün ortaya çıkan bir sürü diğer sosyal medya platformu arasından doğru yeri seçmek biraz zor gibi görünebilir. Ancak, zaten Belirli bir takipçi kitlesine ulaştıktan sonra ziyaretçilerin güncellemelerinizi tıklamaya ve harekete geçmeye kendilerini mecbur hissetmelerini istersiniz. Sınırlı süreli promosyonlar ve indirimler sunarak teşvikler oluşturun ve eyleme dayalı bir dil kullanın: Mesela, “Burayı tıklayın …” veya “Kazanmak için girin …” gibi.

Takipçilere ve hayranlara özel fırsatlar sunun

Müşteriler, özel muamele gördüklerini veya başka yerde bulunamayacak bir fırsat yakaladıklarını hissederlerse buna dahil olmak isterler. Kullandığınız her sosyal medya platformu için farklı teklifler oluşturun. Hepsi o ortamın özelliklerine ve kitlesine uygun olsun.

Paylaşımı teşvik edin

Müşterilerinizi ürününüz ve markanızla etkileşime girmeye davet etmek markaya olan bağlılığı geliştirecektir. Bu da adınızın yayılmasında yardımcı olacak.

İnsanlara içeriklerinizi paylaşmaları halinde ek kazanma şansı veren yarışmalar veya promosyonlar oluşturun.

Tüm sosyal medya hesaplarınızı güncel tutun

İşletmenizi takipçilerinizin sürekli aklında tutmak için hesaplarınızı düzenli olarak yeni içerikle güncelleyin. Sosyal medya platformları için kurallar ve politikalar zamanla değişebilir, her birinden en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olun. Çalışanlarınızın fotoğraflarını yayınlayarak insani yönünüzü göstermekten çekinmeyin. Kullanıcılar bunu sever.

Müşteri hizmetleri

Unutmayın, müşteri daima önce gelir. Olumsuz olanlar dahil tüm yorumları ve geri bildirimleri yanıtlayın. Müşterilerin kendilerini özel hissetmelerini sağlayın ve çok fazla resmi olmayın. Dostlarınızla veya iş arkadaşlarınıza konuştuğunuzu hayal edin.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.


İlginizi çekebilecek diğer yazılar