Instagram hesabına link ekleme: 2021

Instagram dışındaki her sosyal platform, bio’nuza kendi platformlarında nasıl link ekleyeceğinizi net bir şekilde ortaya koyar.

Twitter etiket kullanmanıza izin verir. LinkedIn, kendinizi işvereninizin resmi sayfasına bağlama özelliği sunar. Facebook, “Hakkında” bölümünüzde bir dizi farklı işletmeyi, ilgi sayfasını ve kişiyi etiketlemenize imkan sağlar, böylece arkadaşlarınıza nerede çalıştığınızı, hangi markaları sevdiğinizi, mezun olduğunuz okulu, ilişki durumunuzu vb. gösterebilirsiniz.

Peki ya Instagram? Yakın bir vakte kadar Instagram, profilinizi hashtag’ler ve profil etiketleriyle markalamak için size çok fazla alan vermiyordu – yalnızca fotoğraf başlıklarında ilgili sayfalara bağlantı koyabiliyordunuz. Biyografinize koyabileceğiniz tek link türü web siteleriydi -bu nedenle yaygın olarak kullanılan “link bioda” ifadesi- ortaya çıktı.

Instagram’da “link bioda” ne anlama geliyor?

Bir Instagram kullanıcısı takipiçilerine “link bioda” cümlesiyle hitap ederse, bu, onları tanıttığı web sitesinin linkine erişmek için Instagram profilinin bio bölümüne gitmeye yönlendirdiği anlamına gelir.

“Link bioda” aslında bir eylem çağrısıdır ve Instagram’ın parametreleri dışında daha fazla bilgi elde edilmesini sağlar.

Fakat Instagram kısa süre önce bize iki yeni özellik sundu, bağlanabilir profiller ve hashtag’ler, doğrudan biyografinizde. Artık bunları da web sitenizin bağlantısının yanına ekleyebilirsiniz.

Instagram hesabına nasıl link eklenir?

Eğer bir Instagram hesabınız yoksa “Instagram nasıl kullanılır?” başlıklı blog yazımıza bakmak isteyebilirsiniz.

Yazımızın devamını bir inVitrin mağazanız olduğu varsayımına göre hazırladık. Eğer bir inVitrin’in sunduğu altyapı ile bir e-ticaret siteniz varsa mağazanız için özel bir linke sahip olacaksınız. Örneğin: https://invitrin.com/demo veya invitrin.com/demo

1. inVitrin mağazanıza gidip adres çubuğunda bulunan linki kopyalayın. Ya da mağaza linkinizi “invitrin.com/demo” şeklinde elle yazabilirsiniz. Burada kullanılan demo örnek olarak oluşturulan bir demo mağazadır. Sizin mağaza linkiniz, inVitrin ile e-ticaret sitenizi açarken seçtiğiniz mağaza ismine göre oluşacaktır. Örnek: invitrin.com/emaeyewear

2. Instagram mobil uygulamanızı açın. Sağ alttaki profil fotoğrafınıza dokunarak profil sayfanıza gidin.

4. Ekranın üst kısmındaki “Profili Düzenle” butonuna basın.

5. Burada bulunan “İnternet Sitesi” bölümüne kopyaladığınız linki yapıştırın. Ya da website linkinizi elle de girebilirsiniz. Örnek: invitrin.com/demo

6. Kaydetmek için sağ üst köşedeki “Bitti” butonuna basın.

Günümüzde e-ticaret yapanlar için sosyal medyada aktif olmak çok önemlidir. Ürünlerinizi, kendinizi ve amaçlarınızı takipçilerinize başarılı bir şekilde aktarabilmek, e-ticaret hayatınızda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle, e-ticaret yapıyorsanız, sosyal medya hesaplarınız için bir strateji oluşturmanız sizi bir adım öne çıkartacaktır. Ayrıca şirket kurmanız gerekmeyen, ücretsiz e-ticaret altyapısı inVitrin’i tercih etmeniz, sosyal medya hesaplarınızdan satış yapmanızı çok kolay bir hale getirecektir. 


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.