e-ticaret sitesi kurmak

inVitrin ile Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurmak

Her yıl hızlanarak büyüyen e-ticaret sektörü girişimciler için büyük fırsatlar barındırıyor. Bir e-ticaret sitesi kurmak ve büyüyen pastadan pay almak girişimciler için artık bir zorunluluk. Hali hazırda Instagram veya diğer sosyal medya kanallarında satış yapıyor veya işinizi internete taşımak ve online satış yapmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda bir e-ticaret sitesi kurmak atılması gereken ilk adımdır. inVitrin e-ticaret altyapısı, şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi kurmak ve dakikalar içinde online kredi kartı ile ödeme alarak online satışa başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi ücretsiz olarak sunar.

inVitrin’i hızlıca tanımak için aşağıdaki videomuza göz atabilirsiniz.

Ücretsiz e-ticaret sitenizi şimdi açmak için tıklayın.

E-ticaret sitesi kurmak için nelere ihtiyacım var?

Aslında inVitrin ile e-ticaret sitenizi açmak için çok fazla şeye ihtiyacınız yok. T.C. vatandaşı iseniz ve herhangi bir bankada hesabınız varsa (kazancınızın yatırılması için) ön şartları sağlıyorsunuz demektir. Sonrasında mağaza adresinizi (mağaza linki) seçip istenen diğer bilgileri doldurarak mağaza başvurunuzu tamamlayabilir ve onay ardından hemen ürünlerinizi yükleyip satışa başlayabilirsiniz.

Eğer bir şirketiniz varsa mağazanızın onaylanması için bazı şirket evraklarını (vergi levhası, imza sirküleri gibi) iletmeniz gerekecektir.

E-ticaret sitenizi açtıktan sonra başarılı olmanın ilk şartının hedef kitleniz ile bağ kurmak ve markanıza duyulan haklı güveni kazanmak olduğunu asla unutmamalı ve müşterilerinizle iletişim kurabileceğiniz en doğru sosyal medya kanallarında aktif olmalısınız.

E-ticaret sitesi kurmak zor mu?

Bu sorunun cevabı sizin kim olduğunuzla çok ilgilidir.

Eğer orta seviyenin üzerinde yazılım bilginiz varsa, tasarım konusunda gayet iyiyseniz ve bütçeniz de izin veriyorsa ücretli çözümleri tercih etmemeniz için hiçbir sebep yok. Türkiye’deki popüler e-ticaret altyapılarının yıllık ücretleri 2.000 ila 15.000 TL arasında değişmektedir. Tabii, ilk şart bir şirketinizin olmasıdır. Aksi halde bu firmalardan hizmet almanız mümkün değildir. Bir diğer gider kaleminiz de ödeme entegrasyon firmasına satış başına ödeyeceğiniz (ortalama %2) komisyon bedelidir.

Bunun yanı sıra yurtdışı kaynaklı bazı ücretsiz e-ticaret altyapıları da mevcuttur. Ancak bu altyapılardan faydalanarak bir e-ticaret sitesi açmak için yine yazılım ve tasarım bilgisine sahip olmalı veya bu hizmeti ücreti karşılığında dışarıdan (muhtemelen serbest çalışan bir yazılımcıdan) almanız gerekmektedir. İlk kurulum sonrasında da ticaret hayatınız boyunca ilerleyen teknolojiye ve geliştirmelere ayak uydurmak için dışarıdan destek almaya devam etmeniz gerekecektir. Aksi halde e-ticaret siteniz 6 ay, 1 yıl gibi bir süre içinde -eski- kalıp sorunlar çıkarmaya veya sizi tatmin etmemeye başlar. Diğer bir gizli maliyet de; bu ücretsiz altyapıları kullanmak için kendi hosting (barındırma) alanınıza sahip olmanız gerektiğidir. Son olarak ödeme entegrasyon şirketine ödeyeceğiniz satış başına komisyonu da unutmayalım.

Maalesef ülkemizdeki birçok bireysel üretici veya küçük işletme e-ticaret sitesi açmak için yeterli bütçeye sahip değil. Kabaca 10.000 TL’yi kolayca bulabilecek giriş maliyetlerine katlanmayı göze alsanız bile sitenizin kurulumu ve tasarımı için doğru insanlarla çalışmanız çok önemlidir. Yanlış adımlar atmak size para ve zaman kaybettirecektir.

Tüm bunların dışında, bir sürü para ve zaman harcayıp mükemmel bir e-ticaret sitesi kurmuş olsanız dahi, sitenizi ziyaret eden yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Bütçenizi (her ne kadar olursa olsun) e-ticaret altyapısına değil, üretime ve tanıtıma harcamalısınız.

inVitrin ile e-ticaret sitesi kurmak neden ücretsiz?

Bir cümle ile amacımız: Fırsat eşitliği sağlayarak bireysel üretici ve küçük işletmelerin e-ticarette başarılı olmalarını sağlamaktır.

inVitrin ücretsizdir. Çünkü sizi bir müşteri değil, kol kola girip birlikte büyüdüğümüz paydaşlarımız olarak görüyoruz. En önemli ihtiyacınızın havalı siteler, herkesin hayran kaldığı bir slogan veya ilk bakışta insanları kendine aşık eden bir logo olmadığını biliyoruz. Tüm bunlar zaman içinde geliştirebileceğiniz, sürekli daha iyiye götürebileceğiniz şeyler.

En acil ve önemli ihtiyacınızın DAHA FAZLA SATIŞ YAPMAK olduğunun farkındayız. Bu yüzden, bütçenizi ve zamanınızı altyapı yatırımı ve kurulumu ile harcamak yerine ürünlerinizin kalitesi ve satışlarınızı artırmaya yönlendirmeniz için ücretsiziz.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.


inVitrin nasıl gelir elde ediyor?

inVitrin’de tüm altyapı hizmetleri, dosya barındırma, satış artırıcı aktivite ve programlar, yan özellikler ve teknik destek ücretsiz sunulur. Başlangıçta, aylık veya yıllık herhangi bir ücret ödemezsiniz. Herhangi bir gizli masraf da yoktur.

inVitrin’in tek gelir kaynağı alıcısına başarıyla teslim edilen siparişler üzerinden uyguladığı hizmet bedeli kesintisidir. Kesinti oranları sipariş başına %2,99 ila %4,99 arasında değişkenlik gösterir. Sizin için geçerli olacak hizmet bedeli oranı bir önceki ay gerçekleştirdiğiniz satış cironuza göre hesaplanır. Geliriniz arttıkça daha düşük oranda hizmet bedeli ödersiniz. Hizmet bedeli oranlarına TCMB ve BDDK lisanslı ödeme kuruluşunun uyguladığı hizmet bedelleri de dahildir. Yani mağaza yönetim panelinizde gördüğünüz ordandan fazla hizmet bedeli ödemezsiniz. Hizmet bedelleri ödenmek üzere bekleyen bakiyenizden kesilerek banka hesabınıza yatırılır. Yani inVitrin sizden hizmet bedeli için asla ödeme talep etmez. E-ticaret siteniz üzerinden gerçekleşen herhangi bir satış yoksa hizmet bedeli de oluşmaz.

Nasıl e-ticaret sitesi kurabilirim?

inVitrin ile e-ticaret sitesi kurma süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle bir hesap oluşturmalısınız.

Hesabınızı oluşturmanız yaklaşık 30 saniye sürer. Marka adınız, talep ettiğiniz mağaza adresiniz (örneğin; invitrin.com/magazaadi) ve diğer kişisel bilgileriniz ile hesabınızı oluşturun.

e-ticaret sitesi kurmak
inVitrin Yeni Hesap Açma Sayfası

inVitrin’de bir hesap oluşturduktan sonra ise e-ticaret mağazanız hakkında diğer detayları bizimle paylaşarak mağaza başvurunuzu tamamlayabilir, incelemeler sonrasında onaylanan mağazanıza ürünlerinizi yükleyip hemen satış yapmaya başlayabilirsiniz. Aşağıdaki videoda mağaza başvuru adımlarını detaylı olarak anlattık.

inVitrin’in diğerlerinden ne farkı var?

inVitrin, diğer e-ticaret altyapılarının hali hazırda sunduğu tüm özellikleri barındırıyor. Ancak biliyoruz ki, e-ticaret siteniz mükemmel de olsa, yeterince insan tarafından ziyaret edilmezse hiç bir anlamı yok. Bu yüzden enerjimizin en büyük kısmını satışlarınızı artıracak yöntemler ve fikirler geliştirmek için harcıyoruz.

inVitrin ile sadece şık ve güvenli bir online mağazaya sahip olmaz aynı zamanda tanınırlık ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olmak için geliştirdiğimiz programlara / kampanyalara katılıp gelirinizi artırabilirsiniz.

Bir yandan da sosyal medyada, özellikle Instagram, YouTube, ve TikTok kanallarımızda paylaşımlar, canlı yayınlar yaparak ve videolar paylaşarak markanızın ve ürünlerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyoruz.

Aklınızda hala sorular varsa ekranın sağ alt köşesindeki yuvarlak buton ile bizimle canlı sohbet başlatabilir, sorularınıza hızlıca cevap alabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz yoksa bile sadece merhaba demek için sohbet başlatabilirsiniz. Sizinle tanışmak bizim için zevk olacaktır.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.