Instagram İşletme Hesabı nasıl açılır? 6 Adımlık pratik bir kılavuz: 2021

Instagram işletme hesabı nasıl açılır veya Instagram işletme hesabına nasıl geçiş yapılır sorularını cevapladığımız ve işletme hesapları ile ilgili bilmeniz gerekenlerin bulunduğu bir kılavuz hazırladık. İhtiyacınız olan her şeyi bu kılavuzda bulabilirsiniz.

Dünya çapında 25 milyondan fazla şirket zaten Instagram’ı iş için kullanıyor ve 200 milyondan fazla kullanıcı her gün en az bir işletme hesabını ziyaret ediyor.

Facebook, insanları aile ve arkadaşlardan gelen gönderilerle buluşturmaya tekrar odaklanmışken, Instagram ise yüksek etkileşimler ve takipçi sayılarıyla markalar için yeni bir yuva haline gelmiş durumda.

İster yeni başlıyor olun ister mevcut stratejinizi geliştirmek isteyin, işletmeler için Instagram kullanımı adına aradığınız her şey bu yazıda mevcut.

Adım 1: Bir Instagram İşletme Hesabı açın

Zaten markanıza uygun içeriğe ve yerleşik bir takipçi kitlesine sahip kişisel bir Instagram hesabınız varsa, bunu bir Instagram işletme hesabına dönüştürmek isteyebilirsiniz. Bu, tüm işletme özelliklerine erişmenizi sağlar, ayrıca mevcut takipçileriniz için geçişi sorunsuz hale getirir.

Ayrıca yepyeni bir Instagram işletme hesabı oluşturmayı da seçebilirsiniz. Mevcut bir kişisel hesabınız yoksa veya kişisel hesabınız işletmenizi doğru bir şekilde temsil etmiyorsa bu doğru seçimdir.

Bir instagram hesabınız yoksa “Instagram nasıl kullanılır? Hesap Açma Rehberi: 2021” başlıklı blog yazımıza ulaşabilirsiniz.

Kişisel bir Instagram hesabını bir işletme hesabına dönüştürme

– Mevcut kişisel Instagram hesabınıza giriş yapın.

– Profilinize gitmek için profil simgesine dokunun.

– Ekranın sağ üst köşesindeki üç çizgi simgesine ve ardından Ayarlar’a dokunun.

– Profesyonel Hesaba Geçiş Yap’a ve ardından Devam’a dokunun.

– Instagram işletme hesabınızı Facebook işletme sayfanıza bağlamak istiyorsanız, bunu yapmak için adımları izleyin. Tabii, bu isteğe bağlı. (Facebook sayfanız yoksa bu “Facebook’ta nasıl sayfa açılır?” videomuzu mutlaka izleyin.)

– E posta adresi, işyeri adresi, telefon numarası gibi iletişim bilgileri ekleyin.

– Bitti’ye tıklayın.

Adım 2: Kazandıracak bir Instagram stratejisi oluşturun

Hedef kitlenizi tanımlayın

Instagram’da ne tür içerik yayınlayacağınıza karar vermeden önce, onu kimin göreceğini belirlemeniz gerekir.

Instagram kullanıcılarının büyük çoğunluğu, 35 yaşın altındadır ve kadın-erkek dağılımı da orantılıdır. Bu, başlamanız için iyi bir bilgi, ancak markanıza özgü bir hedef kitle tanımlamak için bu genel Instagram bilgilerinin ötesine geçmeniz gerekiyor.

Hedef kitlenizi tanımlamak, herhangi bir pazarlama aracı için stratejinizin en önemli unsurlarından biri olduğundan, tüm ayrıntıları açıklayan adım adım bir kılavuz oluşturduk.

İşte sizin için kısa versiyon:

– Sizden kimin alışveriş yapabileceğini belirleyin.

– Sizi kimin takip ettiğini öğrenmek için diğer sosyal medya hesaplarınızdaki analizleri kontrol edin.

– Kapsamlı rakip analizleri yapın.

– Markanız için net bir değer beyanı oluşturun.

Hedef kitlenizin kim olduğunu anladıktan sonra, sizden ne tür içerik görmek istediklerini düşünün. Kendi hesaplarında ne tür içerik yayınlıyorlar? Rakiplerinizle veya benzer markalarla nasıl etkileşim kuruyorlar?

Hedef ve Amaçlar belirleyin

Instagram’ı iş için kullanarak neyi başarmak istediğinizi bilmek, etkili bir Instagram stratejisi oluşturmanın ilk aşamasıdır. Hedeflerinizi anlamak, onları gerçekleştirmek için büyük önem taşır.

Hedeflerinizi oluştururken bu ilkelere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Açık
Ölçülebilir
Ulaşılabilir
Alakalı
Zamanında

Instagram’da var olurken beğeniler, takipler ve yorumlar gibi özel metriklere dayalı hedeflerinizin olması sorun değil. Fakat, gerçek iş hedeflerinizi de unutmayın. Bu da bizi şuraya getiriyor:

Doğru performans ölçümlerine odaklanın

Ölçümler ve metrikler her hesaba göre farklılık gösterebilir. Ancak, her hesap için bazı genel geçer ölçümler vardır.

Bu, hedeflerinizin müşteri yolculuğundaki dört aşamadan birine uyması gerektiği anlamına gelir:

Farkındalık: Marka bilinirliği, takipçi büyüme oranı ve erişim sonrası gibi ölçümleri içerir.

Katılım: Katılım oranı (beğenilere göre) ve büyüme oranı (paylaşımlara göre) gibi ölçümleri içerir.

Dönüşüm: Bu, dönüşüm oranına ek olarak tıklama oranı ve üste çıkma oranı gibi ölçümleri içerir. Ücretli reklamlar kullanıyorsanız, dönüşüm ölçümleri ayrıca tıklama başına maliyeti de içerir.

Müşteri: Bu ölçümler ise direkt olarak müşteri davranışlarıyla alakalıdır.

Düzenli bir gönderi programına bağlı kalın

Kitleniz oluştukça takipçileriniz sizden düzenli olarak paylaşım bekleyecek. Onları bunaltmadan ve sizi takip etmeyi bırakmalarına sebep olmadan düzenli bir paylaşım programıyla bağlılıklarını sürdürmeniz gerekir.

Aslında en iyi paylaşım zamanı diye bir şey yok. Her işletmenin farklı parametreleri var. Hootsuite ve Unmetric, 11 farklı sektördeki 200.000 Instagram gönderisini analiz etti ve Instagram’da gönderi yayınlamak için en uygun zamanın sektörünüze bağlı olarak büyük ölçüde değiştiğini belirledi. Örneğin, Yiyecek ve İçecek endüstrisi en başarılı paylaşımları 12:00’de bulurken, Eğitim sektörü 16:00’da gönderi paylaştığında kayıplar yaşıyor.

Hesabınızı sektörünüzdeki diğer en iyi markalarla karşılaştırmanın yanı sıra, hangi zamanların gönderileriniz için en fazla etkileşimi sağladığını belirlemek için bir takım denemeler yapmanız gerekecektir.

İşin anahtarı kitlenizin en çok ne zaman aktif olduğunu belirlemek. Instagram İstatistikler, takipçilerinizin tam olarak ne zaman çevrimiçi olduğunu, günlere göre döküm halinde sizde gösterecektir.

Bu bilgilere erişmek için Instagram işletme profilinize gidin, sağ üstteki üç çubuk simgesini ve ardından Analizler’i tıklayın. Hedef Kitle sekmesine tıklayın ve aktif süreleri görmek için aşağı kaydırın.

Paylaşım için en uygun zamanı belirledikten sonra, Instagram içeriğinizi önceden planlamak ve programlamak için bir takvim oluşturun.

Adım 3: Profilinizi optimize edin

Instagram işletme hesabınızı ilk oluşturduğunuzda bazı temel profil bilgilerini girdiniz. Şimdi en iyi sonuçlar için profilinizi optimize etme zamanı.

Biyografinizi geliştirin

Instagram biyografiniz yalnızca 150 karakter uzunluğunda, ancak buna rağmen epey “sağlam” bir bio oluşturmanız lazım. İlk kez gelen ziyaretçilere kim olduğunuzu, markanızın neyle ilgili olduğunu ve neden önemsemeleri gerektiğini anlatmalısınız.

Peki bu kadar küçük bir alana bu kadar fazla bilgiyi nasıl sığdıracaksınız? İşte bazı hızlı ipuçları:

Biraz “çığırtkan” olun: İşiniz için neyin mantıklı olduğuna bağlı olarak gündelik veya profesyonel hatta az biraz arsız ilerleyebilirsiniz.

Hashtag’leri dahil edin: Instagram bio hashtag’leri tıklanabilir olma özelliğine sahiptir ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği göstermenin harika bir yoludur.

Emojileri deneyin: Bu küçük semboller birçok bilgiyi tek bir karakterle aktarmanıza yardımcı olabilir.

Boşluk ve satır sonlarını kullanın: Satır sonları, biyografinizin okunmasını kolaylaştırır.

Profil resminizi optimize edin

Çoğu işletme için en iyi profil resmi, logonuzun bir versiyonudur. İnsanların markanızı anında tanımalarına yardımcı olmak için diğer sosyal mecralarda kullandığınız logoyu kullanın.

Profil fotoğrafınız 110 x 110 piksel olarak görüntülenir, ancak 320 x 320 piksel olarak saklanır. Bu, Instagram’ın profil fotoğraflarının görüntülenme şeklini değiştirmesi durumunda hazır olmanızı sağlamak için en az 320 piksellik kare bir fotoğraf yüklemenin iyi bir fikir olduğu anlamına gelir.

Profil fotonuz yüklediğinizde kırpılacağından mutlaka tamamen görünecek şekilde ayarlayın.

Profilinizin tamamlandığından emin olun

Instagram işletme hesabınızın tüm bileşenlerini tam olarak kullanın.

Ad ve kullanıcı adı: Bunlar, Instagram profilinizin Instagram aramasına dahil edilen tek parçalarıdır, bu yüzden bunları akıllıca kullanın. Gerçek markanızın adının yanı sıra herhangi bir kıslatması varsa onu da ekleyin. Tüm sosyal ağlarda aynı kullanıcı adını kullanırsanız bulunmanız kolaylaşır.

Web sitesi: Bio kısmı link koyduğunuzda tıklama yapılabilecek tek yer. Web sitenize, en son blog gönderinize, güncel bir kampanyaya veya özel bir Instagram açılış sayfasına bağlantı verin. (Instagram hesabına nasıl link ekleyeceğinizi bilmiyorsanız “Instagram hesabına link ekleme: 2021” başlıklı blog yazımıza bakabilirsiniz.)

Instagram İşletme Hesabı özelliklerinden yararlanın

İşletmeler için Instagram hesabı kullandığınızda, kişisel hesaplar tarafından kullanılamayan çeşitli profil özelliklerine erişim elde edersiniz. İster kişisel bir hesabı dönüştürüyor olun ister sıfırdan başlıyor olun, yalnızca iş için sunulan bu seçeneklerden yararlanmaya dikkat edin:

İletişim bilgileri: Takipçilerinizin sizinle direkt profiliniz aracılığıyla bağlantı kurabilmesi için e-posta adresinizi, telefon numaranızı veya iş adresinizi ekleyin. İletişim bilgilerini eklediğinizde Instagram, profiliniz için karşılık gelen butonları (Arama, E-posta veya Yol Tarifi) oluşturur.

Kategori: Bu, adınızın altında görünür ve insanlara ne ile uğraştığınızı gösterir.

Eylem çağrısı butonları: Bunlar, kullanıcıların doğrudan Instagram profilinizden randevu almasına, rezervasyon yapmasına, bilet satın almasına ve daha fazlasını yapmasına olanak tanır. İşletme profilinizden Profili Düzenle’ye, ardından İletişim Seçenekleri’ne ve ardından Bir işlem düğmesi ekle’ye dokunun.

Adım 4: Harika içerikler paylaşın

Markanız için görsel bir estetik yaratın

Instagram tamamen görsellerle ilgilidir, bu nedenle tanınabilir bir görsel kimliğe sahip olmak önemlidir.

İlk olarak, paylaşımlarınızda neleri sergileyeceğinizi düşünün. Bazı durumlarda içerik gayet nettir: Bir giyim mağazası kıyafetlerini sergileyebilir ve bir restoran yemeğinin fotoğraflarını yayınlayabilir.

Hizmet sunuyorsanız, müşteri hikayelerini sergilemeyi deneyin. Eğer dilerseniz ofis yaşamanızın, çalışanlarınızın hikayelerini ve perde arkasında yaşananları da paylaşabilirsiniz.

Temanız hazırsa tutarlı bir görsellik elde etmeye bakın. Bu, tutarlı renkler ve filtreler ve takipçileriniz Instagram akışlarında gezinirken fark edilmesi kolay genel bir estetik anlamına gelir.

Muhteşem fotoğraflar çekin

İşletmeler için Instagram’dan tam anlamıyla faydalanmak için muhteşem fotolar çekmek şart. Üstelik profesyonel fotoğrafçı olmanıza veya pahalı ekipmanlara sahip olmanıza da gerek yok.

Doğrudan cihazınızdan gönderi paylaşabileceğiniz için, Instagram fotoğrafçılığı söz konusu olduğunda cep telefonunuz en iyi arkadaşınızdır. Telefonunuzla çekim yaparken en iyi fotoğrafları elde etmeniz için bazı ipuçları:

Doğal ışık kullanın. Yüzünün en yağlı kısımlarını aydınlatan ve burnuna ve çenesine tuhaf gölgeler bırakan bir flaşla kimse harika görünmez. Aynısı ürün fotoları için de geçerlidir. Doğal ışık gölgeleri daha yumuşak, renkleri daha zengin ve fotoğrafları daha güzel gösterir.

Sert ışıktan kaçının. Akşamüzeri, fotoğraf çekmek için en uygun zamandır. Bulutlu günler, öğle ortasında çekimler için güneşli günlerden daha iyidir.

Üçte bir kuralını kullanın. Telefonunuzun kamerasında, bu kuralı izlemenize yardımcı olmak için yerleşik bir sistem bulunur. Merkezin dışında ama dengeli olan bir fotoğraf oluşturmak için ürününüzü sistem çizgilerinin birleştiği yere yerleştirin.

Farklı açıları deneyin. Çömelin, bir sandalyede durun – çekiminizin en ilginç versiyonunu elde etmek için ne gerekiyorsa yapın.

Fotoğraflarınızı bir profesyonel gibi düzenleyin

Fotoğraflarınız ne kadar harika olursa olsun, muhtemelen Instagram’a göndermeden önce onları düzenlemek isteyeceksiniz. Tutarlı düzenleme, marka estetiğinizi korumanın ve görsellerinizi tanınır hale getirmenin bir yoludur.

Fotoğraflarınızı Instagramın içinde düzenleyebilirsiniz. VSCOcam veya Enhance gibi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları, benzersiz tarzınızı bulmanıza yardımcı olmak için ek filtreler veya düzenleme seçenekleri sunar. Başka bir yerde düzenlediğiniz veya filtrelediğiniz fotoğrafları akışınızda yayınlamak için Instagram’a aktarabilirsiniz.

Instagram Hikayeleri ile harika hikayeler anlatın

Her gün 400 milyondan fazla kişi Instagram Hikayeleri kullanıyor ve anketlere katılanların yüzde 39’u Hikayelerde gördükten sonra bir ürün veya grupla daha fazla ilgilenmeye başladığını söylüyor. Aslında, en çok görüntülenen Instagram Hikayelerinin üçte biri işletmeler tarafından yayınlanıyor.

24 saat sonra kaybolan içerik ve canlı yayın özellikleri, Instagram Hikayelerini dikkat çekici fotoğraflar ve videolarla yaratıcı riskler almak için mükemmel bir yer haline getiriyor.

Instagram Hikayelerinden en iyi şekilde nasıl yararlanabilirsiniz? Şaşırtıcı olmayan bir şekilde ismiyle müsemma hikaye anlatımı için harika bir platformdur. Başlangıcı, ortası ve sonu olan özgün marka hikayeleri anlatın. Hikayeleri slayt gösterileriyle destekleyin ve izleyicilerinize Hikayelerinizi tutarlı bir şekilde izleme alışkanlığı kazandırmak için çabalayın.

Hikayelerinizi ölçülebilir iş başarılarına dönüştürmek için güçlü bir mesajla sonlandırın.

Dikkat çekici başlıklar atın

Instagram görsel bir platform olabilir, ancak bu metinlerinizi ihmal edebilirsiniz anlamına gelmez. Başlıklar, fotoğrafı anlamlı kılar ve öyküsünü anlatmanız yardımcı olur. Metinler takipçilerinizin fikir edinmesini, gülmesini ve markanızla bağlantı kurmasını sağlayabilir.

Etkileyici metinler oluşturmak için net bir marka söylemi geliştirmeniz gerekli. Tutarlı olmak da bu husustaki ilk kuralınız. Başlıklarınızda emoji kullanıyor musunuz? Markanızın izlediği gramer kuralları var mı? Hangi hashtag’leri kullanıyorsunuz? Metinlerin belli stil ve kurallara oturmuş olması markanıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Diğer formatları keşfedin

Instagram basit bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlamış olabilir, ancak şimdi platform canlı yayınlardan Reel’lere kadar her şeyi barındırıyor. Markanız için uygun olabilecek bazı tarzları özetledik:

Instagram Carousel Paylaşımlar: Tek bir gönderide 10 adede kadar fotoğraf veya video yayınlayın.

Instagram Reels: TikTok tarzı bir platform.

IGTV: Instagram TV, tekrarlanan içerik dizileri için ideal olan uzun biçimli bir video formatıdır.

Instagram Live: Artık Instagram’da 4 kişiye kadar canlı yayın yapabiliyorsunuz.

Instagram Kılavuzları: Markalar, bu formatla ürünleri, şirket haberlerini, nasıl yapılır bilgilerini ve daha fazlasını paylaşabiliyor.

Kapsayıcı içerikler oluşturun

Ürettiğiniz içeriklerde takipçilerin ya da takip etmeden gönderinize ulaşanların kendilerini ürünü kullanırken hayal edebilmeleri önemlidir. Eğer bu ürünün kendilerini ve beğenilerini temsil etmediğini düşünürlerse postlar işe yaramaz.
İçeriğinizin kelimenin her anlamıyla kapsayıcı olmasını hedefleyin. Hayatın her alanından paylaşımlar yaparken klişelerden de kaçının. Alternatif başlıklar, fotolar, başlıklar ekleyin ve gönderilerinizi erişilebilir kılın.

Adım 5: Hesabınızı büyütün ve hedef kitlenizle etkileşime geçin

Yorumlara cevap verin

Markanız hakkında yapılan yorumlara ve mentionlara mutlaka cevap verin. Bu durum takipçilerinizi motive edecektir.

Botları kullanarak etkileşiminizi otomatikleştirmek cazip gelebilir ama bunu asla yapmayın. Müşterilerinizin gerçek yorum ve sorularına cevap vermek için onlara zaman ayırın.

Trollere, olumsuz yorumlara ve zaman zaman sinir bozucu mentionlara da hazırlıklı olun. Sinir ve stresten uzak durarak hesabınızı yönetin.

Doğru hashtagleri (etiketleri) kullanın

Hashtag’ler, Instagram içeriğinizin bulunmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Kullanıcılar bir hashtag’i tıkladığında veya aradığında, ilişkili tüm içeriği görür. İçeriğinizi henüz sizi takip etmeyen kişilerin önüne çıkarmak için kusursuz bir yoldur.

Kendi markalı hashtaginizi oluşturmayı düşünebilirsiniz. Markalı bir hashtag markanızı somutlaştırır ve takipçileri bu görüntüye uyan fotoğrafları ve videoları paylaşmaya teşvik eder. Kullanıcılar tarafından oluşturulan içerik için harika bir kaynak olabilir ve takipçilerinizi de paylaşıma teşvik edebilir.

Hesabınızı diğer kanallar yoluyla tanıtın

Diğer sosyal ağlarda da takipçi kitleniz varsa onları da işletmenizden haberdar edin. Onlara Instagram hesabınız ve paylaşımlarınız hakkında bilgi verin. Sizi takip etmeleri için ellerine nedenler verin. Bir blogunuz varsa, en iyi içeriğinizi sergilemek ve okuyucuların sizi takip etmesini çok kolaylaştırmak için Instagram gönderilerini doğrudan gönderilerinize yerleştirmeyi deneyin.

Influencerlar ile işbirliği yapın

Bu tarz Instagram ünlüleriyle çalışmak sadık bir Instagram kitlesine erişim sağlamanın önemli bir yoludur.

İlişki ne kadar gerçek olursa ilgi de o denli artacağından çalıştığınız ve işbirliği yaptığınız hesaplarla yapılan paylaşımlarda kullanılan samimi dile dikkat edin. Bu kişilerin sektörünüzle alakalı isimler olmaları gerekir.

Bütçeniz düşükse bile influencer marketing yapabilirsiniz. Milyonlarca takipçili kişilerle çalışmanıza gerek yok. Daha butik ve sadık bir kitleye sahip hesaplarla da çalışabilirsiniz.

Nispeten daha küçük bir kitleye sahip olsalar da bu kişiler kendi sektörlerinde çok fazla etkiye sahip olabilirler. Öyle ki büyük markaların da onlarla çalıştıkları görülmüştür.

Büyük bir kitleye ulaşmak için Instagram reklamlarını kullanın

Organik erişimin düşüşte olması şu an genel bir sorun. Instagram reklamlarına yatırım yapmak, içeriğinizi geniş ancak hedeflenen bir kitleye ulaştırmanızı sağlar.

Instagram reklamları, içeriğinizin erişimini genişletmenin yanı sıra, kullanıcıların doğrudan Instagram’dan işlem yapmasına olanak tanıyan ve web sitenize veya mağazanıza götürmek için gereken adım sayısını azaltan butonlar içerir.

Instagram’a özel bir kampanya yürütün

Instagram kampanyaları bazı hedeflere ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Kampanyalar genelde reklam içerikli olur. Fakat bunu organik postlar içerisine de yerleştirebilirsiniz.

Instagram kampanyaları şu gibi konularda işe yarar:

– Instagram’daki genel görünürlüğünüzü artırır.

– Instagram gönderilerini kullanarak satın alınabilir içerikler koyduğunuz postları öne çıkarabilirsiniz.

– Instagram’da çekilişler ve yarışmalar yaparak daha geniş kitleye ulaşabilirsiniz.

– Markalı hashtag kullanarak kullanıcı bazlı içerikleri de artırabilirsiniz.

Adım 6: Başarıyı ölçeklendirin ve gerekli ayarlamalar yapın

Analiz araçlarıyla sonuçları inceleyin

İşletmeniz için Instagram kullanırken hedeflerinize ulaşma konusundaki ilerlemenizi incelemek büyük önem taşır.

Instagram işletme hesabınız ile, platformun kendi analiz aracına erişim hakkınız olur. Instagram Insights ile 1 aylık verilere ulaşabilirsiniz.

Tabii daha uzun zaman dilimlerine ulaşan, diğer sosyal ağlar ve hesaplarla da mukayeseler yapmanızı sağlayabilecek analiz araçları da bulunmaktadır.

Neyin işe yaradığını öğrenmek için A/B testini kullanın

Sonuçlarınızı iyileştirmenin en iyi yollarından biri, nasıl performans gösterdiklerini görmek için farklı içerik türlerini test etmektir. Hedef kitleniz için neyin en iyi olduğunu öğrendikçe, genel stratejinizi daha hassas hale getirebilirsiniz.

Instagram’da bir A/B testinin nasıl yapılacağını şu şekilde anlatabiliriz:

-Test edilecek bir unsur seçin (resim, başlık, hashtag’ler vb.)

-İki farklı varyasyon oluşturun. Mesela aynı içeriği farklı başlıklarla paylaşın.

-Her gönderinin sonuçlarını izleyin ve analiz edin.

-Hangi varyasyon daha iyi sonuç verdiyse onu seçin.

-Sonuçları daha iyi hale getirip getirmeyeceğinizi görmek için ufak bir varyasyon daha oluşturun.

-Deneyimlerinizi saklayabileceğiniz ve markanız için aldığınız en iyi sonuçları içeren özel  bir kitaplık oluşturun.

-Bu yaptıklarınızı tekrarlayın.

Yeni taktikler ve araçlarla denemeler yapın

A/B testinin ötesine geçin. Sosyal medya daimi bir ilerleme içerisindedir ve zaman içerisinde öğrenecek yeni ve pek çok şey sunar. Bu nedenle açık fikirli olun ve yeni mecraların platform üzerindeki etkisini test etme fırsatını asla kaçırmayın.

Bazı şeylerin işe yarayacağına dair önseziniz varsa onu mutlaka kullanın ve etkilerini analiz ederek kullanıp kullanmamaya karar verin.

Sosyal medya hesaplarımızı aktif kullanmamız e-ticaret hayatımız için çok önemlidir. Bununla birlikte iyi bir strateji hesabımızın ve ürünlerimizin görünürlüğünü ve satışlarımızı arttıracaktır. Başarılı bir sosyal medya stratejisi ile birlikte şirket kurmanız gerekmeyen, ücretsiz e-ticaret altyapısı inVitrini tercih etmeniz, müşterilerinize kaliteli ve hızlı bir hizmet sonmanızı sağlayacaktır.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.