kargo firmaları

Türkiye’deki Kargo Firmaları | Tam ve Güncel Liste

Türkiye’de hangi kargo firmaları var? sorusuna güncel ve kapsamlı cevap verebilen bir kaynak olmadığını farkettik ve hızla bu listeyi hazırladık. Bu yazımızda sadece en büyükleri değil, Türkiye’de hizmet veren tüm kargo firmalarını bulabilirsiniz. Özellikle e-ticaret sektörünün 2020 yılında yaşadığı hızlı büyümenin de etkisi ile her geçen gün yenilikçi kargo şirketleri kurulmakta ve taşımacılık sektörü de hızla gelişmektedir. Gözden kaçırdığımız ve eklenmesi gerektiğini düşündüğünüz kargo şirketlerini bize [email protected] adresimizden ulaşarak bildirebilirsiniz. İşte Türkiye’deki kargo şirketleri…

MNG Kargo

MNG Kargo

MNG Kargo 2003 yılında hizmet hayatına başlamıştır. Bugün ise 850’den fazla şubesi, 11.000’in üzerinde çalışanı ile Türkiye’de ve dünyada 220 farklı noktaya hizmet vermektedir. Günde 700 bin adrese ulaşabilme hacmine sahip bir kargo şirketidir.

Türkiye’de teknolojik aktarma merkezlerine sahip olan ilk firmadır. Bu teknoloji sayesinde saatte 65 bin kargoyu yüksek hızda ayrıştırıp hasarsız teslimat sağlamaktadır. 

Türkiye’de kargo taşımacılığı dendiğinde akla gelen ilk firmalardan olan MNG Kargo, hizmet anlayışı ve yaptığı teknolojik yatırımlar sayesinde sektörüne çağdaş dinamikler kazandırmıştır.

MNG Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aras Kargo

Aras Kargo

Aras Kargo, 1979 yılında Celal Aras tarafından Aras Dağıtım ve Pazarlama olarak kurulmuştur. Şirketin ulaştığı geniş dağıtım gücünün kullanılması amaçlanarak 1989 yılında Aras Kargo kurulmuştur. 

Kargo taşımacılığı sektöründe önde gelen bir firma olan Aras kargo, sektörde ilk tercih edilen firma olmak hedefine sahip olduğunu söylemektedir. Ayrıca topluma ve çevreye faydalı br kargo hizmeti sunmak amacında çalışmaktadırlar.

1000’e yakın şubesi ve 16.000’e yakın çalışanıyla Aras Kargo, tüm Türkiye’ye hizmet veren bir kargo şirketidir.
Her geçen gün dağıtım ağını daha da genişletmeye devam eden Aras Kargo, her gün 1 milyonun üzerinde kapı çaldığını ifade etmektedir. 

Aras Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sürat Kargo

Sürat Kargo

Sürat Kargo 2003 yılında kurulmuş, 2015 yılı itibariyle TMSF çatısı altına girmiştir. Bugün kargo taşımacılığı sektörünün önemli firmalarından biri haline gelmiştir.

Sürat Kargo hizmet anlayışını üç kelime ile özetlemektedir. Bu kelimeler süratli, kaliteli ve güvenilirdir. Firma, teknolojiye ayrıca müşteri ve çalışan memnuniyetine olan hassasiyetlerini dile getirmektedir.

700’den fazla şubesi ve 6000’den fazla çalışanı ile Sürat Kargo, tüm Türkiye’de ve gerçekleştirdiği anlaşmalar ile 220 noktaya hizmet vermektedir.

Sürat Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yurtiçi Kargo

Yurtiçi Kargo

Yurtiçi Kargo 1982 yılında Dr. İbrahim Arıkan tarafından Arıkanlı Holding çatısı altında kurulmuştur. Türkiye’nin ilk kargo firmasıdır.

Günümüzde, 1000’den fazla şubesi ve 18.000’den fazla çalışanı ile tüm Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne  hizmet vermektedir.

Yurtiçi Kargo, çözüm ortağı Geopost ile birlikte müşterilerinin uluslararası gönderilerini dünya üzerinde 220’den fazla noktaya ulaştırmaktadır.

Yurtiçi Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

PTT Kargo

PTT Kargo

PTT Kargo 2008 yılında PTT tarafından hizmete açılan ve tüm Türkiye’ye hizmet veren bir kargo firmasıdır.

PTT Kargo kargoları ücretlendirirken uzaklık değil, gönderinin ağırlığını ve desisini göz önünde bulundurur ve bu sebeple alanında en uygun ücrete hizmet veren firmalardandır.

Firma standart gönderinin yanında PTT Kargo VIP, Ödeme Şartlı gibi farklı hizmetler de sunmaktadır. Ayrıca Istanbul ve Ankara’da personelsiz posta teslimine imkan veren Kargomatik servisi de mevcuttur.

PTT Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Vatan Kargo

Vatan Kargo

Vatan Lojistik tarafından 2018 yılında kurulan Vatan Kargo, şu an için hizmetlerine 75 ilde devam etmektedir.

Vatan Kargo’nun bünyesinde 312 şube, 620 araçtan oluşan bir filo ve 1240 kişiye yakın bir kadro vardır. Firma kendi hacmini ve ağını günden güne büyütmektedir. Bunlar ile birlikte Vatan Kargo teslimat seçeneklerini özelleştirme, kargo canlı takibi ve evde yoksan komşuna gelsin gibi hayatı kolaylaştırıcı hizmetlere de sahiptir.

Vatan Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

UPS Kargo

UPS Kargo

UPS Kargo’nun temelleri 1907 yılında, Seattle’da, Jim Casey tarafından atılmıştır. Şirketin ilk ismi American Messenger Company’dir.

Şirket 1919 yılında büyüyerek Seattle sınırlarının dışına da hizmet vermeye başladı ve günümüzdeki ismi olan United Parcel Service (UPS) adını aldı.

Ups Kargo tüm Türkiye’de 3.000’e yakın çalışanı, 260’tan fazla şubesi ve 700 araçlık filosuyla hizmet vermektedir.

UPS Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İyi Kargo

İyi Kargo

İyi Kargo, iki yıllık bir AR-GE sürecinin ardından DVR Şirketler Grubu bünyesinde kurulmuş bir kargo firmasıdır.

DVR Şirketler Grubunun sahip olduğu 29 yıllık bilgiyi ve birikimi bünyesinde barındıran İyi Kargo, kargo taşımacılığı sektörüne yenilikçi ve dijital çözümler sunmayı planlıyor.

İyi Kargo’nun önemsediği bir diğer konu ise sürdürülebilirlik. Firma yenilikçi ve dijital bir hizmet anlayışının sürdürülebilir bir çerçevede yapacağını beyan ediyor.

İyi Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

KargoTürk Kargo

KargoTürk Kargo

KargoTürk 2019 yılında kurulmuş olan bir girişimdir. Geniş bir gönderim ağına sahip olduğunu belirten firma, günden güne daha geniş bir ağa sahip olmayı hedefliyor.

Standart hizmetlere ek, ihtiyaç duyulabilecek özel isteklere de cevap verdiğini belirten firma, müşterilerinin ve çalışanlarının mutluluk, güven ve huzurunu ön planda tutan bir süreç yaratmayı planlıyor.

KargoTürk, hizmetlerinin yenilikçi ve profesyonel bir çizgide olduğunun ve böyle devam edeceğinin altını çiziyor.

KargoTürk Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Git Kargo

Git Kargo

Git Kargo hızla büyüyen yeni bir girişimdir. İstanbul’da kurulan firma, yenilikçi bir tavır ile müşterilerine hizmet vermek için çalışmaktadır.

Firma yeni nesil bir kargo deneyimi sunmak için bir takım çözümlerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bazıları rota optimizasyonu, interaktif kargo süreci, canlı kargo takibi gibi yenilikçi yaklaşımlardır.

Git Kargo gönderilerini 24 saat ve altında teslim edebilmek için özel olarak dizayn edilmiş bir firmadır. Ayrıca VIP teslimat seçeneğinde hafta sonu veya gece teslimat yapabilmektedirler.

Git Kargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aykargo

Aykargo

Aykargo Koç Topluluğu’nun bir girişimidir. Bu girişimin hayata geçmesi için 2017’den beri çalışmaları devam etmektedir.

Aygaz’ın yaygın olan bayi ağını da hesaba katarak kurulan girişim, Türkiye’de önde gelen bir dağıtım teslimat merkezi kurmayı hedeflemektedir. Odak noktalarından biri de e-ticaret trendlerini yakalamak ve bu alanda vazgeçilmez bir oyuncu haline gelmektir.

İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet hayatına başlayan Aykargo, kısa zaman içinde tüm Türkiye’de hizmet vermeyi hedeflemektedir.

Aykargo Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye’deki kargo firmalarını derlediğimiz blog yazımızın sonuna geldik. Umarız paylaştığımız bilgiler faydalı olmuştur. Türkiye’de her geçen gün yeni kargo firmaları hizmet vermeye başlıyor. Biz de zaman zaman bu yazımızı güncellemeye devam edeceğiz.

inVitrin ile e-ticaret sitenizi ücretsiz olarak açtığınızda gönderilerinizi indirimli kargo fiyatlarından faydalanarak yapabilirsiniz.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.