Mobil uyumlu tasarım online satışlarınızı nasıl artırır?

Çoğu zaman ziyaret ettiğimiz web sitelerinin tasarımı ve işlevselliği laptop veya PC gibi masaüstü cihazlarda mükemmel görünür ve çalışırken bir mobil cihazdan aynı siteyi ziyaret etmeye çalıştığımızda yanlış hizalanmalar, çalışmayan linkler veya okunamayacak kadar küçük yazılarla karşılaşırız. Bunun doğal bir sonucu olarak ziyaretçiler hızla siteyi terk eder ve rakip web sitesine giderler.

Bu yüzden, ziyaretçinin kullandığı cihaz türüne ve ekran boyutuna göre otomatik olarak şekillenen mobil uyumlu (responsive) tasarımlar kritik öneme sahiptir. Bu sayede siteniz sadece daha estetik görünmekle kalmaz, mobilden gelen satışlarınız da anlamlı oranda artar.

Online mağazanızın mobil uyumlu olmasını gerektiren çok fazla önemli sebep var. Google da mobil cihazlara göre optimize edilmiş sitelere çok önem vermektedir. İşte mobil uyumlu (responsive) siteleri önemli kılan ve asla göz ardı etmek istemeyeceğiniz sebepler.

Daha fazla ziyaretçi: Mobil uyumlu bir siteyi ziyaret eden insanların %74’ü daha sonra tekrar ziyaret edebileceklerini açıklıyor.

Satın alma oranlarında artış: Ziyaretçilerin %67’si mobil uyumlu bir siteden alışveriş yapmak istediklerini belirtiyor.

Zaman ve paradan tasarruf: Responsive (duyarlı) bir siteye sahipseniz, mobil ve masaüstü cihazlar için ayrı ayrı değil tek bir siteye sahip olursunuz. Bu sayede düzenlemeniz gereken tek bir sayfanız olur ve tonla zaman ve para tasarrufu edersiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO): Tüm mobil ve masaüstü ziyaretçileriniz tek bir URL’den sitenizi ziyaret eder. Böylece kopya sayfalarınız olmaz. Google web sitenizi arama sonuçlarında daha yukarıda gösterir.

Sosyal medya: Mobile uygun bir web siteniz olduğunda ziyaretçiler istedikleri sosyal medya sitesinde veya mesajlaşma uygulamasında sitenizden linkler paylaşabilir ve bu linkleri farklı cihazlardan ziyaret edenler mükemmel bir arayüz ve deneyim yaşar.

Müşterileri memnuniyeti: İnsanların çok büyük bir çoğunluğu bir siteyi ziyaret edeceklerinde öncelikle cep telefonlarını kullanarak giriş yapıyor. İlk intiba mobil cihazlardan verilen iyi veya kötü hizmet ile ediniliyor.

Rekabette bir adım önde: Rakiplerinizin bir çoğu web sitelerini mobile uyumlu hale getirmek konusunda eksikler. Enerjilerinin büyük bir kısmını masaüstü cihazlarda görüntülenen versiyonlar için harcadıklarından mobilde sundukları deneyim doyurucu değil.

inVitrin bu konuda size nasıl yardımcı olabilir?

inVitrin en küçük ayrıntılarına kadar mobil uyumlu -hatta mobil öncelikli- bir şekilde hazırlandı. Bu sayede hem masaüstü hem de mobil cihazlarda mükemmel görünür ve tüm işlevselliğini korur. inVitrin ile online satış mağazanızı açtığınızda mobil uyumluluk konusunda hiçbir şey yapmanız gerekmiyor. Mağazanız ilk andan itibaren tüm ziyaretçilerinize olması gerektiği gibi görünür.

Ziyaretçilerinizin çok büyük bir kısmı mağazanızı Instagram profilinizde bulunan linke tıklayarak ziyaret ettikleri ve Instagram kullanıcılarının %94’ü cep telefonlarından bağlandığı için inVitrin’i tasarlarken mobil cihazlarda yaşanacak mükemmel alışveriş deneyimini sürekli göz önünde bulundurduk.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.


İlginizi çekebilecek diğer yazılar