İnternetten neler satabileceğinizi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var?

Daima kendi işine sahip olmayı hayal ettiniz. Ama, internette nelerin bolca satılabileceğini ve size para kazandırabileceğini bilmiyor musunuz? O zaman bu makaleyi okumanızda fayda var.

Hedef kitlenizi belirleyin

Dünyada 7,5 milyardan fazla insan var. Herkesin aynı zevklere, davranışlara ve ekonomik statülere sahip olduğunu düşünmek yanlış olur. Hedef kitlenizi daraltın. Mesela koşucular, araba meraklıları, öğrenciler, üniversiteliler, vs. Birincil hedef kitlenizi belirlemek, ürün stratejinizi de belirlemenize yardımcı olacaktır. Böylece uzun bir yol kat etmiş olacaksınız.

Daha sonra, o topluluk içerisindeki kişilerin ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını anlamak için araştırma yapın. Ne tür bir yaşam tarzları var? Sorunları ve ihtiyaçları neler? Çevrenizde hedef kitlenizin tarifine uyan birileri varsa onlarla da mutlaka konuşun. Böylece, müstakbel kitlenizin ihtiyaçlarını daha yakından öğrenebilirsiniz.

Bununla birlikte, daha gelişmiş bir yaklaşım için, hedef müşterinizin ilgi alanlarını ve satın alma davranışlarını daha iyi anlamak için sorular üretin ve bir anket oluşturun. Nasıl ve nerede alışveriş yaptıkları, ne tür ürünler satın aldıkları, ürünler hakkında nasıl bilgi edindikleri, satın almadan önce onlar için neyin önemli olduğu gibi sorular sorun. SurveyMonkey gibi kaynaklar, bir anket oluşturmak ve hatta başka türlü erişiminiz olmayabilecek bir kitleyi hedeflemek için uygun maliyetli bir kaynaktır. Eğer bir grup da olsa belli sayıda  kişiye erişiminiz varsa başka bir yol da anketinizi oluşturmak ve yönetmek için Google Formları kullanmaktır.

Bir hedef kitle belirledikten sonra, ürününüze, fiyatlandırmanıza, nerede satılacağına ve nasıl tanıtım yapacağınıza odaklanabilirsiniz. Buna bir kez başladığınızda göreceğiniz sonuçlara şaşırabilirsiniz.

Yeteneğinizi paylaşın

Yeteneğiniz olan alanları düşünün – belki arkadaşlarınız, aileniz veya tamamen yabancılar, harika vegan kurabiyeleriniz, muhteşem turşunuz veya boyalı seramikleriniz için sizi övmüş olabilir. Başkaları tarafından gerçekten takdir edilen bir şey yaratırsanız, belki de yeteneklerinizi dünyayla ciddi şekilde paylaşmanın zamanı gelmiştir. Bu yüzden bir dahaki sefere bunu yaparken aklınızda pazarlama fikri de bulunsun. Mükemmelleştirmeye çalışıp yakınlarınızdan geri bildirim alın. Bunda başarılı olduğunuzda ise artık ürünlerinizi dünyaya tanıtmanın sırası belki de gelmiştir. Temel kitlenizi oluşturmak için ilk adım budur.

Tutkularınız size para kazandırsın

Eğlenceli bir hobi, para kazanmak için bir fırsat olabilir. Mesela zıpkınla balık avı hakkında her şeyi öğrenmek için harcadığınız zamanı, parayı ve enerjiyi düşünün. Her hafta bir zıpkınla dalgıç kıyafeti içinde, av için derin bir denizin dibine gitmeye hazırsınız. Doğru su ve hava koşulları hakkında her ayrıntıyı ve herhangi bir seviyedeki herkesi hazırlamak için uygun ekipmanı biliyorsunuz. Zıpkınla balık avlama konusunda uzmanlığınızı sizin gibi insanlara yönelik bir mağazayla taçlandırabilirsiniz. Fakat, fiziksel bir mağaza pahalıya patlayabilir. İşte burada online satış seçeneği ön plana çıkıyor.

Trendleri erken yakalayın

Harika bir ürünü ilk bulan ve onu arkadaşlarınızın çoğundan önce kullanmaya başlama becerisine sahipseniz, o zaman gerçek bir trend belirleyici olabilirsiniz. Diyelim ki havalı olmadan önce bir spor bağımlısıydınız ve hızlı bir şekilde yeniden enerji kazanmanın etkili bir yolu olarak protein barlarını ilk kullanan sizdiniz. Bu sizi çok iyi bir satıcı haline getirebilir. Yeteneğinizi değerlendirin.

Bir problemi çözün

Belki birçok insanın karşılaştığı bir sorun ya da eksiğin çözümünü siz bulmuşsunuzdur. 150 yıldan uzun süredir var olan basit bir cam kavanozunun geniş kullanımlarını düşünün. Bu kavanozlar dünyanın her yerinden insanlar tarafından seviliyor ve kullanılıyor – ister yiyecekleri muhafaza etmek, ister turşu yapmak, ister ev yapımı el sanatları için. Tek hamleyle açılıp kapanan kapaklar da bu kavanozların yanında gelişmiş, ayrı bir ihtiyacı karşılayan bir üründür. Basit gibi görünen, ama insanların ihtiyaç duyduğu pek çok şey var. Keşfetmek size kalıyor.

Satacağınız ürünlere nasıl karar verirseniz verin, müşterilerinize olağanüstü kalite vermeyi unutmayın. Elbette, para kazanmak kendi çıkarınız için iyi bir motivasyon kaynağıdır, ancak düşük ürün kalitesinin ve müşterilerinizin ihtiyaçlarıyla ilgilenmemenin uzun vadeli etkilerini düşünün. Bir mağaza kurup satış yapmaya karar verdiğinizde müşterilerinizin hayatlarını kolaylaştırıp onlara kalite sunacağınızdan emin olun.


Ücretsiz E-Ticaret Sitenizi Şimdi Açın!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.