İşinizi Güçlendirecek En İyi Pinterest Araçları

Pinterest, 70 milyondan fazla kullanıcısıyla üçüncü en popüler sosyal ağ olarak, sadece ürünleriniz için değil mağazanız için de farkındalığı artırmanın harika bir yolu. Büyük ölçüde görsellere dayanan sosyal platform, markanızı güçlendirecek, potansiyel müşterileri ve geri dönüşleri artırarak sektörünüzde önde gelenlerden olmanıza imkan sağlayacaktır.

Pinterest’i pazarlama planınıza dahil etmek, özellikle pazarlama çabalarınızın değerini en üst düzeye çıkarmak için akıllıca bir harekettir. Pinterest araçlarını kullanmak, kampanyanızın başarısını artırır ve stratejinizi daha etkin bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak detaylı bilgiler sağlar.

Görsel Oluşturma Araçları

Bir resim bin kelimeye değer ve yazılı metinden çok daha ilgi çekicidir. Tüketiciler, hatırlaması daha kolay ve daha çekici oldukları için görselleri tercih ediyor. Pinterest’te başarılı olmak için, tüketicileri can evinden vuracak kaliteli ve ilgi çekici resimlere ihtiyacınız var.

Görsel oluşturma araçları tam da bunu yapmanıza izin verir. Canva, önceden biçimlendirilmiş düzenlerle yüksek etkili görseller oluşturmanıza olanak tanıyan bir araçtır; PicMonkey ise esnek görsel düzenleme olanaklarına sahiptir.

Yönetim Araçları

Pinleri planlayarak, yöneterek, yarışmalar ve promosyonlar düzenleyerek zamandan kazanmak için Pinterest yönetim araçlarıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Popüler bir araç olan Hootsuite, stratejinizi geliştirirken Pinterest’deki varlığınızı hissettirmenize olanak tanır. Eksiksiz bir programlama sistemiyle, zaten yoğun olan programınızdan zaman kazanacaksınız.

ViralTag, Hootsuite’e benzer bir yönetim aracıdır; ancak ViralTag ile yalnızca gönderileri planlamakla kalmayacak, aynı zamanda hesabınızı ve stratejinizi izlemek için kıymetli analizleri de görüntüleyeceksiniz. Olapic, Hootsuite ve ViralTag’e benzer avantajlar sunar, ancak yarışmalar ve promosyonlar yürütmek için kapsamlı bir araç olduğundan diğerlerinden farklıdır. Etkileşim ve potansiyel müşteriler oluşturmak için promosyonlarınızı başlatacak, izleyecek ve analiz edeceksiniz.

Analiz Araçları

Pinterest’te analiz araçları sizin gizli silahınızdır. Yalnızca pazarlama kampanyanızın hangi yönlerinin en etkili olduğunu keşfetmekle kalmayacak, aynı zamanda takipçileriniz hakkında da bilgi edineceksiniz. Ardından, daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için pazarlama yaklaşımınızı özelleştirmek için bu verileri kullanabilirsiniz, Tailwind gibi araçlar, pinleriniz ve performanslarıyla ilgili daha derin ve kapsamlı bilgi edinmenizi sağlar. Etkileşim oluşturmanıza yardımcı olması için resimlerinizi ve bunların Tailwind gibi araçlarla ne sıklıkla paylaşıldığını takip edebilirsiniz.

Ek Araçlar

Alıntıları bir resim biçiminde paylaşmak, Pinterest’te bile büyük bir trend. Stencil, Pinterest topluluğunuzla paylaşmak için bir alıntıyla bir resim oluşturmanıza imkan tanır. WooBox ile Pinterest sekmesini Facebook sayfanıza eklerseniz pinlerinizi ve panolarınızı Facebook sayfanızda da gösterebilirsiniz.

Pinterest’i doğru kullandığınızda satış konusunda Facebook ve Instagram hesaplarınızı bile katlamanız mümkün. Bu sayede rakiplerinizin çok daha önünde yer alabilirsiniz. Yukarıda saydığımız araçlar da mutlaka bu konuda size yardımcı olacaktır.

Bu arada inVitrin’i de Pinterest’de takip edebilirsiniz. inVitrin – Pinterest


Online Mağazanızı Şimdi Rezerve Edin!

Şirket sahibi olmasanız bile, e-ticaret sitenizi dakikalar içinde açıp hemen satış yapmaya başlayın.


İlginizi çekebilecek diğer yazılar